După ce ani de zile s-a gudurat pe lângă el, Dragnea il atacă pe Maior

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că George Maior va fi rechemat din funcţia de ambasador în SUA doar dacă preşedintele Klaus Iohannis s-a supărat pe acesta, iar motivele invocate recent de şeful statului nu au bază, atâta timp cât erau cunoscute încă de acum patru ani, când l-a trimis pe Maior.

„Dacă Iohannis s-a hotărât să se supere pe Maior, înseamnă că îl va rechema. Dacă vrea să-l ţină în braţe îl va ţine. George Maior nu trebuia numit în primul rând. El a lucrat ca instrument pentru el şi pentru Iohannis din când în când, nu ca un instrument pentru ţară. Habar nu am ce va face Iohannis. Iohannis ştia când l-a trimis pe Maior de această speţă şi cu toate astea l-a trimis. Nu mă preocupă foarte mult. Oricum nu am aşteptări de la el”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a văzut scrisoarea prin care ministrul Teodor Meleşcanu a solicitat rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA, precizând că va lua o decizie imediat ce se termină summit-ul de la Sibiu.

Iohannis a mai spus că va lua în considerare toate informaţiile pe care le are la dispoziţie despre George Maior, fâcănd referire la propriul dosar pe care la avut la ANI.

„Pentru mine contează toate datele importante şi o să ţin cont de toate datele care sunt la dispoziţia mea şi vă asigur că sunt multe. Pot să vă spun că m-am simţit confortabil în 2014, cum nu m-am simţit nici în 2013, atunci când ANI a decis să înceapă o procedura împotriva mea, o aiurea la acea vreme şi vom mai discuta despre aceste chestiuni”, a afirmat Iohannis.

Raportul Comisiei de control SRI, privind colaborarea dintre SRI şi ANI, arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”. Mai exact, Maior ar fi folosit instituţia şi relaţia cu ANI pentru a-şi crea oportunitatea să devină premier, dacă Victor Ponta ajungea preşedinte.

Maior a fost numit ambasador al României în SUA în iunie 2015. Anterior a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *