După ce au dat chix şi n-au testat elevii,autorităţile duc testele antigen în spitale

Teste antigen folosite în școli vor fi redirecționate către spitale, în funcție de unde e nevoie mai multă – Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. În școli s-au utilizat doar 29.000 de teste din 1,38 de milioane puse la dispoziție.

O parte din testele antigen destinate inițial pentru utilizarea în școli vor fi redirecționate către spitale, „în funcție de unde se folosesc mai mult și e nevoie mai multă de ele”, a declarat luni dimineață Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Motivul redirecționării este faptul că aceste teste stau în depozite de săptămâni fiindcă personalul din școli nu le-a utilizat, doar 29.000 fiind efectuate din cele peste un milion distribuite unităților de învățământ.

„Ele sunt acolo, sunt disponibile, sunt teste care presupun o recoltare ca pentru un exudat nazo-faringian, ceea ce nu este traumatizant. Copiilor li se făceau înainte, la admiterea în școală, o grămadă de teste faringiene, nazo-faringiene pentru diferite motive. Este un astfel de test nazo-faringian, care se recoltează și care din punct de vedere științific, deocamdată, este recunoscut peste tot”, a declarat Andreea Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *