După ce au sprijint și susținut PSD când a distrus justiția, prietenii penalilor din magistratură se revoltă că li se impozitează pensiile speciale

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Asociație din care gface parte Gabriela Baltag, trompeta Antena 3, Asociație care a susținut modificarea Legilor justiției, a înfierat organizațiile internaționale care au condamnat atacul la justiție, și a sprijint fățiș PSD, a transmis Asociaţiei Europene a Judecătorilor o scrisoare în care a adus critici proiectului de lege care prevede diminuarea pensiilor magistraţilor, menţionând că aceste scăderi nu trebuie să devină monedă electorală.

„AMR a trimis Asociaţiei Europene a Judecătorilor (EAJ) o scrisoare deschisă prin care a adus critici concrete şi argumentate proiectului de lege referitor la scăderea drastică a pensiilor magistraţilor. AMR a făcut trimitere la documente interne şi internaţionale ce consacră principiul independenţei justiţiei ce include şi independenţa financiară, invocând, printre altele, chiar art. 8.1. din Carta Universală privind Statutul Judecătorilor, adoptată de UIM-IAJ în anul 1999 şi actualizată în anul 2017, prevedere potrivit căreia judecătorii trebuie să primească o renumeraţie suficientă pentru a le asigura independenţa economică şi, prin aceasta, demnitatea, imparţialitatea şi independenţa”, se arată într-un comunicat, citat de Mediafax, de presă transmis de Asociaţie şi semnat de judecătorul Andreea Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *