După ce Brașovul s-a închis din cauza exploziei de cazuri de covid, mii de turiști au luat cu asalt stațiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turisti se afla sambata, 20 februarie, in statiunile de pe Valea Prahovei, la instalatiile de transport pe cablu care deservesc domeniile schiabile formandu-se cozi care se intind pe zeci de metri.

La Cota 2000 din Bucegi, pe domeniul schiabil al statiunii Sinaia, un telescaun s-a oprit din cauza unei defectiuni tehnice, iar cei 110 turisti aflati in instalatie la acel moment au fost coborati dupa ce a fost pus in functiune motorul de rezerva, care functioneaza pe motorina.

La Sinaia, oameni stau la coada pentru a urca in telegondolele care urca la Cota 1400 si catre partiile de mare altitudine de la Cota 2000, iar conform estimarilor administratorilor domeniului schiabil, in jur de 2.600 de persoane au urcat pe munte pana la ora transmiterii acestei stiri.

Cozile pe partiile din Valea Prahovei au devenit o imagine comuna in ultimele weekend-uri.

Aproximativ 110 turisti aflati in Telescaunul Soarelui au ramas blocati, timp de un sfert de ora, din cauza unei defectiuni tehnice la instalatie, a declarat pentru News.ro Catalin Ticu, director al S.C. Transport Urban Sinaia SRL.

Acestia au fost coborati din instalatia dupa ce a fost pus in functiune motorul diesel, care este folosit i astfel de situatii, iar la ora transmiterii acestei stiri instalatia a fost reparata, s-a facut cursa de proba si telescaunul a fost repus in functiune.

Pe domeniul schiabil al statiunii, Partia Carp este deschisa, insa administratorii acesteia atrag atentia asupra faptului ca aceasta este foarte dificila, fiind destinata exclusiv schiorilor avansati. In plus, partia are portiuni cu gheata si sunt zone cu ceata.

La Sinaia sunt amenajate si deschise partiile Laptici 1 si 2, Valea Soarelui 1 si 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica si Drumul de Vara. De asemenea, instalatia deserveste Partia Noua, care coboara de la Cota 1400, este amenajata si deschisa.

Si la Poiana Brasov sute de oameni stau la rand zeci de minute pentru un loc in instalatiile de transport pe cablu.

Pentru a evita aglomeratia, la telegondola au fost montate garduri de protectie, care fac ca turistii sa pastreze distanta intre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *