După ce le-a mărit lefurile îi dă afară! Teodorovici anunță concedieri la stat

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, sâmbătă, la Antena 3, că administrația centrală din România urmează să fie restructurată în acest an. El a precizat că până la finalul primului trimestru se va face o evaluare și se va decide unde sunt necesare diminuările de personal. Evident, că măsura nu le pică bine angajaților de la stat,care abia ce s-au bucurat de lefurile mărite și acum îi așteaptă concedierile.

Mai mult, Teodorovici a precizat că în acest an, se vor face angajari la stat doar „acolo unde este necesar”.

„Nu trebuie să avem o abordare orizontală. Pot fi situații, caz cu caz, unde este nevoie de creșterea personalului, dar și zone unde, cu siguranță, este clar că este nevoie de o diminuare. Vă dădeam exemplu, anul trecut, de ministere care au funcțiile suport undeva la 40% din structură, în condițiile în care la ministerul Finanțelor este undeva la 20%. Este o diferență mare. Este prea mult 40% – sunt bani cheltuiți în mod nejustificat”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Teodorovici susține că disponibilizările nu sunt singurele acțiuni care pot fi luate pentru restructurarea administrației publice. De exemplu, el a precizat că nu este nevoie să fie angajați oameni noi pentru a recalcula pensiile, ci aceștia pot fi realocați din alte zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *