După explozia noilor cazuri, București și Ilfov, pe lista roșie în Spania

Autoritățile spaniole au decis să includă pe „lista roșie” COVID Bucureştiul şi judeţul Ilfov, iar restul României rămâne pe lista verde, a anunțat Ambasada României la Madrid. Astfel, începând de luni, pasagerii din Bucureşti și din Ilfov trebuie să prezinte, la îmbarcarea spre Spania, certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei şi să completeze un formular electronic.

Începând din 30 august, la îmbarcarea pe cursele aeriene, pasagerii provenind din București și din Ilfov trebuie:

– să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei;
– să completeze formularul electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Sunt exceptați minorii sub 12 ani de la prezentarea certificatului digital european, însă se menține obligativitatea completării formularului electronic de către un adult pentru aceștia.

Pentru călătorii către Spania provenind din celelalte zone ale României, se mențin condițiile anterioare care prevăd doar completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es/, conform informațiilor transmise de Ambasada României la Madrid.

Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie sa prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au varsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care sa rezulte ca au avut Covid-19 in ultimele 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *