După Legile justiției, Tudorel Toader se spală pe mâini și de modificarea Codurilor penale

Tudorel Toader, ministrul Justiției, continuă să se distanțeze de modificările legislative operate în Parlament de coaliția PSD-ALDE-UDMR după ce Comisia de la Veneția a criticat dur schimbările operate la Legile justiției și la Codurile penale.
Luni seară, ministrul a susținut, într-o postare pe Facebook, că modificările operate de Parlament nu au nicio legătură cu proiectele înaintate de Ministerul Justiției.
„Precizări referitoare la demersurile legislative de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală !
Ministerul justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR.
În același timp, ministerul justiției a elaborat un alt proiect de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție.
În vara lui 2017, cele două proiecte de lege au fost adoptate de către Guvern și transmise legiuitorului pentru realizarea operei de legiferare.
Comisia specială a Parlamentului a promovat alte două inițiative parlamentare de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, prin consacrarea altor soluții legislative, care au fost dezbătute și adoptate.”, se arată în postarea lui Tudorel Toader.
Prin modificările operate în Parlament, abuzul în serviciu este, de facto, dezincriminat, Liviu Dragnea fiind unul dintre beneficiarii acestei schimbări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *