După raportul Comisiei de la Veneția, Tudorel Toader se spală pe mâini de Legile justiției

Publicarea Raportului prliminar al Comisiei de la Veneția cu privire la propunerile de modificare a Legilor justiței, are efecte ciudate asupra ministrului Justiției. Astfel, la nici 24 de ore de la publicarea Raportului, Tudorel Toader vine și „precizează” că modificările au fost operate de Comisia parlamentară condusă de Florin Iordache, fără nicio legăturp cu ministerul Justiței. În plus, Toader lasă să se înțeleagă că el ar fi dorit sesizarea Comisie de la Veneția, dar Parlamentul s-a opus.

„Simple precizări referitoare la elaborarea legilor justiției ! Ministerul justiției a elaborat un proiect de lege pentru modificarea celor trei legi ale justiției. Concomitent, pe un numar de 18 pagini, ministerul justiției a elaborat și proiectul de solicitare a opiniei Comisiei de la Veneția. Pe data de 25 octombrie 2017, în cadrul Comisiei speciale a Parlamentului am prezentat cele două documente. Ulterior, au fost promovate trei initiative parlamentare de modificare a legilor justiției, care au fost dezbatute și adoptate”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Despre propunerea de modificare a Codului penal prin care abuzul în serviciu este, de facto, dezincriminat, unul dintre beneficiari fiind chiar Liviu Dragnea, Tudorel Toader nu a „precizat” nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.