După Vasilescu, Mihai Drăghici îşi anunţă retragerea candidaturii pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Mihai Drăghici a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere”, a scris Mihai Drăghici, sâmbătă pe Facebook, citat de Mediafax.

Social-democratul a adăugat că vrea ca ministerul Transporturilor să fie performant îşi oferă sprijinul, indiferent de funcţia în care se află.

„Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul”, a conchis Drăghici.

Anunţul acestuia vine după ce Lia Olguţa Vasilescu şi-a retras marţi seara candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Ea a precizat că a luat decizia în urma unei discuţii cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activităţii guvernamentale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urmă cu câteva zile că o respinge pe Lia Olguţa Vasilescu pentru postul de ministru al Dezvoltării. Ulterior, Vasilescu a anunţat că a decis să îşi retragă candidatur, astfel încât partidul să nu o mai propună.

Şeful statului nu a dat însă un răspuns legat de portofioliul de la Transporturi, unde a fost propus Mircea Drăghici.

Cele două ministere nu au au miniştri plini de la finalul anului trecut. Interimatul la minister expiră pe 20 februarie. Rovana Plumb este ministru interimar al Transporturilor, în timp ce Eugen Teodorovici conduce interimar Ministerul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.