După Violențele Din Piața Victoriei, Șeful Jandarmeriei Rămâne Pe Tușă! Iohannis Nu-L Mai Vrea!

Sebastian Cucoș nu mai poate fi șeful Jandarmeriei Române, cel puțin până la finalizarea cercetărilor privind incidentele din Piața Victoriei din data de 10 august. Decizia aparține șefului statului Klaus Iohannis, care a subliniat că CSAT va aștepta rezultatul anchetelor pentru a vedea dacă avizează numirea în funcție a lui Cucoș.

Iată precizările președintelui Klaus Iohannis:

La data de 1 august a.c., Ministerul Afacerilor Interne a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de avizare de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării a numirii colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române. Documentația referitoare la propunerea de avizare a numirii ofițerului în funcția menționată se află în lucru la Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Consiliul Suprem de Apărare a Țării, potrivit legii proprii de organizare și funcționare, adoptă hotărâri prin consens, în cadrul ședințelor semestriale ale acestuia sau în intervalul dintre ședințe, cu acordul individual al membrilor Consiliului.

Având în vedere evenimentele din data de 10 august a.c., din timpul protestului din Piața Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării privind numirea colonelului Cucoș Gheorghe-Sebastian în funcția de inspector general să se realizeze după pronunțarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei și deciziei CSAT în cadrul unei viitoare ședințe, luând în considerare și concluziile anchetelor organelor judiciare competente.

În ceea ce privește problematica interimatului funcției de inspector general al Jandarmeriei Române, se impune precizarea că Președintele României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu au atribuții legale potrivit legislației în vigoare, aceasta fiind de resortul ministrului afacerilor interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române.

Reamintim că astăzi interimatul lui Sebastian Cucoș la Jandarmerie încetează întrucât delegarea în funcție a fost deja prelungită de două ori câte 6 luni. Ministrul de Interne, Carmen Dan, ar trbui să delege în funcție o altă persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *