Ecaterina Andronescu vrea reintroducerea uniformelor obligatorii

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, o idee mai veche a ei, potrivit căreia este nevoie ca elevii să poarte un semn distinctiv care îi poate apăra de unele pericole.

Nu ne-ar mira ca Ecaterina Andronescu sa dorească și reintroducerea numerelro matricole, cusute pe maneca uniformelor.

„Aş vrea să vă spun că noi avem din 2007 legea 35, a cărei iniţiatoare am fost, care stabileşte, printre alte măsuri de asigurare a siguranţei elevilor şi profesorilor în şcoli, purtarea unui semn distinctiv, în aşa fel încât autorităţile care sunt responsabile cu paza şi securitatea să îi reunoască uşor pe elevii care sunt în acea şcoală. Deci o lege avem”, a declarata Andronescu.

Andronescu susține că a revenit asupra ideii reintroducerii uniformelro școlare în urma unui incident de la un liceu din Ploieşti, când o profesoară a fost atacată de un fost elev.

„Am adus din nou în discuţie acest subiect pentru că incidentul de la Ploieşti ne-a arătat că deşi în liceul respectiv existau doi paznici şi un profesor de serviciu, iar în cadrul şcolii patrulau doi sau trei jandarmi, totuşi un intrus a intrat în şcoală şi a făcut un gest care nu poate fi decât condamnat. Dacă în şcoala respectivă elevii ar fi avut un semn distinctiv, nu am fi ajuns acolo. Acesta este motivul pentru care am reiterat ideea că avem o lege pe care o putem folosi”, a precizat ministrul Educației.

Andronescu, a declarat, recent, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu vrea o uniformizare, ci găsirea unor elemente de vestimantaţie distincte pentru ca elevii să poată fi mai uşor recunoscuţi şi astfel să poată fi crescut gradul de securitate a elevilor şi profesorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *