Elevii cu vârste peste 16 ani, prioritate la vaccinarea anti-COVID, în etapa a treia

A health worker prepares an injection of the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine on February 8, 2021 at the Tor Vergata hospital in Rome, as part of vaccinations for people over 80. - Italy is one of the countries worst affected by the coronavirus pandemic, with over 2.6 million infections and more than 91,000 dead. (Photo by Tiziana FABI / AFP)

 

Elevii cu vârste de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare în  etapa a  treia, potrivit anunțului făcut, luni, la Antena 3, de  Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Propunerea a venit la inițiativa mai multor medici.

„În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul”, a declarat  Gheorghiță.

O altă problemă problemă care a fost discutată în cursul zilei de azi a fost testarea elevilor în scoli. Din peste un milion de teste, au fost utilizate doar 5.000.

„Testarea s-a făcut într-o proporție foarte mică. Din 1.150.000 de teste distrbuite s-au folosit doar 5000. În mod clar ceva nu merge bine”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Doctorul Gheorghiță a mai declarat: „Este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenţie, pentru că în situaţia de faţă se pot scăpa lucrurile de sub control foarte uşor, deja vedem ce se întâmplă în Timişoara, spitalele sunt aproape pline. Impactul vaccinării, după cum am observat, apare după un interval de circa o lună – o lună şi jumătate, deci beneficiile nu sunt imediate. Deci e important ca aceste două măsuri –  respectarea măsurilor de prevenţie, restricţiile care sunt impuse, pe lângă vaccinare – trebuie să fie cât se poate de bine gestionate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *