Elevii de la Lazăr luptă pentru un loc la cea mai importantă competiție de robotică din lume

120 de echipe formate din elevi de liceu concurează pentru a ajunge în Stale Unite la cel mai important concurs de robotică din lume, printre care și echipa Titans de la Colegiul National Gheorghe Lazăr.

Finala competiției naționale din cadrul First Tech Challenge, cea prin care se vor stabili echipele care vor reprezenta România, se va desfășura între 22-24 martie la Sala Polivalentă din București.

First Tech Challenge (FTC) este una dintre cele mai mari competiții globale de robotică, reunind 44.000 de echipe din 80 de țări. Echipele de elevi trebuie să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze propriii roboți pentru a concura într-o competiție în format alianță. S-a constatat că 86% dintre elevii implicați tind să își îmbunătățească performanțele școlare și 87% sunt mai interesați să se înscrie la facultate. 75% dintre absolvenții FTC studiază sau lucrează în domeniul STEM, iar fetele care participă la FTC au de patru ori mai multe șanse să aprofundeze materiile STEM în urma participării.În acest an, tema competiției internaționale FIRST Tech Challenge este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete.

Competiția este o inițiativă 100% privată fără implicarea sau susținerea Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *