Elicopterul cu Dăncilă, rătăcit în județul Neamț. A aterizat în curtea unei școli din satul Magazia

Premierul Viorica Dancila este astăzi, vineri, 5 octombie, într-o vizită de lucru în trei localitati din judetele Neamt si Bacau. Cel putin in judetul Neamt vizita a fost tinuta la secret. Nici primarii celor doua localitati (Roznov si Borca) nu au fost informati oficial despre vizita, decat cu doua ore inainte ca premierul sa ajunga, potrivit tvmneamt.ro.

Din judetul Bacau, Viorica Dancila urma sa ajunga la ora 11 in judetul Neamt, la Slobozia- Roznov, la canalul de aductiune al raului Cracau. Numai ca in loc sa se duca la Roznov, elicopterul a ajuns mult mai inspre nordul judetului, in comuna Cracaoani, la cativa zeci de kilometri de locul care era trecut in programul premierului Romaniei. Probabil ca totul a plecat de la confundarea raului Cracau cu comuna Cracaoani, denumirile fiind asemanatoare, gafa nepermisa la un nivel atat de inalt, relatează tvmneamt.ro.

Primarul comunei Cracaoani, Petre Zamfir a confirmat informatia pentru TvmNeamt. El a spus ca in jurul orei 12 a fost informat ca elicopterul cu Viorica Dancila la bord a aterizat in curtea unei scoli din satul Magazia, comuna Cracaoani, dar pana sa ajunga la fata locului, oaspetii surpriza plecasera deja. Potrivit martorilor, cei aflati in elicopter (Viorica Dancila, ministrul de interne Carmen Dan, ministrul transporturilor Lucian Sova si ministrul apelor si padurilor Ioan Denes) au coborat, s-au aratat foarte mirati ca nu-i asteapta nimeni, apoi dupa cateva verificari si-au dat seama ca au ajuns in alte parte. Elicopterul a decolat si si-a reluat zborul inapoi spre Roznov, unde a ajuns la ora 12:30, cu o intarziere de o ora si jumatate.

De la Roznov a plecat la Borca, unde la vizita a participat si Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. Acesta a insotit-o pe Viorica Dancila in elicopter, probabil pentru a fi toata lumea sigura ca nu ajunge in alt judet, sau poate mai rau, in alta tara.

Potrivit unor surse, gafa cu incurcarea localitatilor ar fi plecat de la nivelui MAI. Elicopterul apartine Ministerului de Interne.

Dupa vizita de la Borca, elicopterul urma sa aterizeze pe stadionul din Targu Neamt, de unde premierul Viorica Vasilica Dancila va fi preluata si va merge la masă la Manastirea Varatec.

Sursa foto: tvmneamt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *