Elveţia: Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene împotriva protestarilor anti-restricții VIDEO

Poliţia din oraşul Saint Gallen din nord-estul Elveţiei a folosit vineri gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc în confruntarea cu sute de persoane care protestau împotriva restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, transmite dpa.

Poliţia elveţiană a informat că la puţin timp după ora locală 21:00 (19:00 GMT) ofiţerii săi au fost nevoiţi să folosească gloanţe de cauciuc pentru autoapărare după ce protestatarii au început să arunce cu obiecte în ei.

Mai târziu în cursul serii de vineri, protestatarii au atacat poliţiştii cu cocktail-urile Molotov şi obiecte incendiate. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene, le-au cerut să nu mai atace sau să deterioreze bunuri, iar celor care asistau pe margine să plece acasă.

Potrivit ziarului Tagblatt, aproximativ 1.000 de persoane au ieşit pe străzile din St. Gallen, un oraş cu aproximativ 75.000 de locuitori, situat la sud de lacul Constanţa. Creşterea ratei de contaminare cu noul coronavirus a determinat guvernul elveţian în urmă cu două săptămâni să amâne planurile de relaxare a măsurilor de lockdown.

Elveţia, o ţară cu 8.6 milioane de locuitori, a înregistrat peste 600.000 de cazuri de infectare de la începutul pandemiei, 7.000 de cazuri la 100.000 de locuitori. Peste 9.600 de persoane au decedat din cauza COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *