Emma Zeicescu și iubitul ei, cercetați de DIICOT pentru deținere de droguri. Vezi ce explicație are el pentru tot ce s-a întâmplat și ce reacție are TVR


 

 

 

Cunoscuta realizatoare Emma Zeicescu și Claudiu Popa de care se despărțise o perioadă și cu care are un copil, sunt puși sub învinuire de către procurorii DIICOT, pentru că au consumat canabis, anunță Antena 3.

Ei au fost prinsi cu droguri asupra lor la un festivalul. Urmează ca procurorii DIICOT să stabilească în ce direcție vor merge cu această anchetă.

SRTv precizează, privind situația realizatoarei TV Emma Zeicescu, pusă sub urmărite de DIICOT pentru deținere de droguri, că a aflat din presă despre poziția oficială a instituției și că va lua toate deciziile cu respectarea legislației în vigoare și a procedurilor interne, conform Mediafax.

Procurorii DIICOT au anunțat că au început urmărirea penală față de jurnaliștii Emanuela Zeicescu, de la TVR, și Claudiu Popa, de la Realitatea TV, pentru deținere de droguri pentru consum, fiind depistați în luna august, la un festival.

„Prin ordonanţa din data de 02.10.2018, procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu”, au precizat reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, jurnaliștii au fost depistați, la un festival, cu droguri asupra lor, respectiv două țigări ce conțineau cannabis amestecat cu tutun. Festivalul la care cei doi jurnaliști ar fi fost depistați cu droguri a avut loc în data de 11 august, la Buftea.

 

La scurt timp după ce Emma Zeicescu și Claudiu Popa au fost prinşi cu „iarbă”, realizatorul TV a declarat reporterilor SPYNEWS că situaţia nu ar fi chiar aşa cum susţin anchetatorii. „Unul dintre amici avea în rucsac mai multe obiecte ale mele: aparatul foto, încărcătorul pentru acumulatori etc. Jandarmii i-au făcut percheziţie şi au găsit cele două ţigări. Când am văzut că amicul meu este înconjurat de jandarmi, m-am dus şi le-am explicat că în rucsacul respectiv am şi eu câteva lucruri. Amicul le-a explicat, însă, că ţigările îi aparţin. Am ieşit cu toţii şi am stat de vorbă într-un cort, într-un ţarc. În tot acest timp, un colonel în civil filma totul, iar un alt bărbat făcea poze. I-am întrebat de ce filmează şi mi-au spus că imaginile sunt pentru ei, în interes operativ Nici măcar nu mi-au cerut buletinul. L-am dat eu, din proprie iniţiativă, pentru că aşa mi s-a părut corect, să mă legitimez. Nu s-a întocmit niciun proces-verbal, nu am fost informat că sunt acuzat de ceva. În cel mai rău caz, puteam avea calitatea de martor, fiindcă amicul meu recunoscuse că ţigările îi aparţin. O scurtă perioadă, cartea mea de identitate a fost luată de un ofiţer, care a dispărut din grup. Când am terminat discuţia – care nu a avut tentă de anchetă, ci de conversaţie liberă -, ne-am întors la festival. Inclusiv amicul meu, care fusese prins cu ţigările în rucsac”, a declarat Claudiu Popa, pentru SPYNEWS.

Sursan foto: Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *