Emoții pentru Dragnea. Instanța Supremă decide SOARTA lui!

Zi grea pentru liderul PSD Liviu Dragnea ! Instanța Supremă decide astăzi dacă acceptă solicitarea DNA de redeschidere a unei noi anchete care îl vizează pe politician, cauză închisă în urmă cu 5 ani. Între timp, procurorii au descoperit legături directe între Dragnea și celebra deja firmă TelDrum și cer urmărirea penală a liderului PSD.

DNA a solicitat Înaltei Curţi să confirme redeschiderea unui dosar clasat tot de DNA în 2013. Dosarul vizează privatizarea TelDrum către foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea şi acordarea preferenţială de contracte publice de către CJ Teleorman, condus de către Liviu Dragnea, în urmă cu 8-9 ani. Cazul a fost închis din lipsă de probe în 2013.
TelDrum, o istorie complicată

TelDrum a fost înființată pe data de 1 decembrie 1969, o dată cu înființarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Teleorman. Mai târziu, s-a transformat în Regia Autonomă TelDrum, până în anul 2002, când a devenit societate comercială pe acțiuni. Acțiunile s-ar afla acum la Liviu Dragnea.

Metoda de privatizare a fost stabilită de Consiliul Județean Teleorman. În procesul de vânzare s-a pornit de la o evaluare făcută de un evaluator autorizat și a fost constituită o comisie de privatizare, din care făceau parte Victor Piperea, Mugur Bățăuș, Florina Popescu și Elena Stoian. În privința modului în care s-a făcut privatizarea TelDrum, nu au existat probleme. Problema a fost la evaluator, iar caietul de sarcini a fost luat de Marian Fișcuci. Acțiunile la purtător au fost făcute mai târziu. În aceeași perioadă s-au mai privatizat și alte societăți din țară.

Acțiunea la purtător este o acțiune în care elementele de identificare ale titularului nu sunt menționate în titlu, titularul acțiunii fiind posesorul acesteia. Dreptul de proprietate se transmite prin simpla tradițiune a acestora, iar transferul acțiunilor de acest tip se face ușor, pentru că înstrăinarea lor nu presupune acte.

Potrivit actului constitutiv al TelDrum, actualizat în 2009, capitalul social subscris și vărsat era de 2.388.687,50 lei, din care 121.930 lei erau integral vărsat în numerar și 2.266.697,50 lei era vărsat în natură, divizat în 955,475 acțiuni la purtător, cu valoare nominală de 2,5 lei fiecare. Atunci, societatea a emis în formă materială 62 de titluri cumulative pentru un număr de 955.459 acțiuni la purtător și 25 de acțiuni la purtător, seria JJ, numerotate de la 0000001 la 0000025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *