Kovesi, 26 de voturi! Votată procuror-șef al Parchetului European! Nu a trecut toate hopurile!

Emoții pentru Laura Codruța Kovesi. Astăzi, la ora 12.00 se va anunța cine este câștigătorul funcției pe procuror șef european, după ce Kovesi ar fi avut cel mai bun punctaj în urma audierilor din Comisia LIBE.
Laura Codruța Kovesi a explicat, în cadrul audierii din Comisia LIBE a Parlamentului European, că în cazul în care va ajunge procuror-șef al Parchetului European nu va ține cont de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în România și va respecta regulamentul Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în urma audierii din Comisia CONT a Parlamentului European. Kovesi a obținut 12 voturi, în timp ce candidatul francez Jean-Francois Bohnert a luat doar 11 voturi. Acesta este un vot consultativ al Comisiei de Buget din Parlamentul European.

„Ca orice procuror trebuie să fim obiectivi în activitatea noastră. Ca procuror, dacă voi obține această poziție, voi respecta întotdeauna regulamentul Parlamentului European. Nu are nicio relevanță pentru mine ce s-a întâmplat în România, relația tensionată dintre ministrul Justiției și procurori nu mă influențează. Eu voi respecta regulamentul Parchetului European, sunt un procuror profesionist”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.