Comoara din adâncuri! Epava unui crucișător rusesc, care ar putea conține 200 de tone de aur la bord, găsită în largul coastelor sud-coreene

O navă de război rusească, care s-a scufundat acum 113 de ani, a fost găsită de o echipă de scafandri în largul coastei unei insule sud-coreene. Grupul Shinil a anunțat că a găsit epava crucișătorului Dimitrii Donskoi lângă insula Ulleungdo. Se crede că la bord sunt aproximativ două sute de tone de lingouri şi monede din aur, relatează BBC.

Crucișătorul rus a fost distrus în 1905, în bătălia de la Tsushima – un moment cheie al războiului ruso-japonez.

Se estimează că valoarea aurului de la bordul epavei este în jur de 130 de miliarde de dolari.

Dacă va fi găsită, jumătate din comoară va fi predată Guvernului rus şi zece la sută din ceea ce rămâne va fi investit în proiecte turistice pe insula Ulleungdo, inclusiv un muzeu dedicat vasului de război, a declarat compania.

Poveștile vremii spun că Donskoi transporta aurul pentru Flota Pacificului din Rusia, folosit pentru a plăti salariile echipajului și taxele de andocare.

Dar nu există nici o dovadă că nava transporta aur, iar istoricii au îndoieli că o navă de război purta o astfel de încărcătură valoroasă.

Kirill Kolesnicenko, profesor de științe sociale de la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat din Rusia, a declarat pentru agenția RIA Novosti că păstrarea tuturor banilor pe o navă ar fi prea periculoasă. El a întrebat de ce Rusia ar trimite aur cu o navă când putea să-l trimită cu trenul spre Vladivostok, fără niciun risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *