Episcopul Hușilor, despre incendiul de la Notre-Dame: ‘Când arde simbolul, totul se ruinează’

Episcopul Huşilor, Ignatie, și-a declarat luni seara, solidaritatea cu poporul francez, care trece printr-un moment  dificil, după incendiul care a distrus Catedrala Notre-Dame din Paris, precizează agerpres.ro.

„Orice naţiune are un simbol. Când arde simbolul, totul se ruinează. Ca unul care a trăit în Paris, sunt solidar cu poporul francez, care iubeşte frumos şi nefandosit un simbol. Vive la France!”, a spus Ignatie.

Imediat după ce preşedintele Franţei a declarat pe contul său de Twiter „la fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist în această seară să văd cum arde această parte din noi”, episcopul Huşilor a făcut o  postare pe Instagram în care a precizat că Emmanuel Macron, „preşedintele unei ţări declarat laice, iubeşte mai mult catedralele decât spitalele”, făcând astfel referire la cei care contestă construirea Catedralei Mântuirii Neamului în România.

Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă, luni, de flăcări, incendiuț puternic  distrugând faimosul monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *