Era trompetei PSD din CSM,Lia Savonea, a apus! A fost sunată de noul ministru al Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a vornit cu şefa CSM, Lia Savonea, având în vedere că aceasta insistă în ciuda opiniei UE de a menţine Secţia Specială şi, mai ales, de a o numi pe Adina Florea, pupila lui Tudorel Toader la conducerea instituţiei. Lia Savonea este o apropiată a PSD. Predoiu anunţă că va lua o decizie zilele următoare, după ce a avut o discuţie lungă şi cu precedesoarea sa Ana Birchall.

„Ieri, am discutat câteva ore bune cu d-na Birchall despre priorităţile Ministerului Justiţiei. A fost o discuţie utilă la „primirea-predarea” ministerului.
Acum urmează faza de lămurire „cu propriile simţuri”.
Câteva zile activitatea mea va fi concentrată pe sprijinirea colegilor din Guvern în reorganizările instituţionale, ca urmare a trecerii de la formula cu 24 ministere la formula cu 16 ministere.
În paralel, am avut deja discuţii telefonice cu Preşedintele CSM, Vicepreşedintele CSM şi Procurorul General interimar, transmiţând, pe lângă cuvenitele mesaje de bun (re)găsit, determinarea de a îndeplini agenda Guvernului PNL în interesul cetăţenilor şi al Justiţiei.
Voi avea discuții, în zilele următoare, cu compartimentele interne ale Ministerului și cu instituțiile din raza de competență a Ministerului Justiţiei, începând cu Administrația Națională a Penitenciarelor, Agenția Națională a Bunurilor Indisponibilzate, Direcția Națională de Probaţiune și continuând cu toate celelalte”, a anunţat Predoiu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *