Erdogan: Ambasadorii care au făcut apel la eliberarea opozantului Kavala vor fi declaraţi persona non grata

Preşedinte;e turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că cei zece ambasadori care au făcut apel la eliberarea opozantului Osman Kavala vor fi declaraţi persona non grata, informează t24.com.tr.

“Kavala este filiala Turcia a lui Soros. 10 ambasadori au venit la Ministerul de Externe pentru el. Ce este cu impertinenţa asta? Unde credeţi că sunteţi? Aici este Turcia, Turcia! Nu puteţi să veniţi aici la Ministerul de Externe şi să daţi instrucţiuni. Eu i-am dat indicaţia necesară ministrului nostru de Externe. I-am zis: ‘O să rezolvaţi imediat să îi declaraţi cât mai curând pe cei 10 ambasadori persona non grata’”, a spus Erdogan la o inaugurare la Eskişehir.

Declararea ambasadorilor drept “persona non grata” reprezintă primul pas înainte de expulzarea lor, scrie dw.com.
Joi, Erdogan a ameninţat că îi va expulza pe ambasadorii a zece state – SUA, Germania, Canada, Danemarca, Finlanda, Franţa, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Suedia -, în urma unui apel la eliberarea opozantului Osman Kavala lansat de către aceste zece ţări.

Zece ţări occidentale au îndemnat, într-un comunicat comun, luni seara, la o ”soluţionare dreaptă şi rapidă în dosarul” Osman Kavala, un editor şi mecena turc care a devenit oaia neagră a regimului Erdogan.

Osman Kavala este încarcerat de patru ani fără să fie judecat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *