Eric Clapton a câștigat procesul intentat unei nemțoaice ce a vândut un CD cu înregistrarea unor concerte ale sale

Eric Clapton a câştigat un proces împotriva unei femei din Germania, în vârstă de 55 de ani, care a scos la vânzare online un CD contrafăcut pentru 9,95 euro (8,45 lire sterline), relatează Deutsche Welle.

Decizia a fost luată miercuri de tribunalul regional din Düsseldorf.

Femeia, cunoscută sub numele de Gabriele P, a susţinut că nu ştia că a încălcat drepturile de autor prin listarea CD-ului intitulat „Eric Clapton – Live USA”, care conţine înregistrări ale concertelor din anii 1980, pe eBay.

Avocaţii starului rock în vârstă de 76 de ani au urmărit cazul şi au trimis unei instanţe regionale din Düsseldorf o declaraţie pe propria răspundere în care afirmă că înregistrările sunt ilegale şi făcute fără acordul lui Clapton.

Ca răspuns la o scrisoare din partea echipei juridice germane a lui Clapton, femeia a replicat: „Mă opun şi vă cer să nu mă hărţuiţi şi să nu mă contactaţi în continuare”, adăugând „nu ezitaţi să intentaţi un proces dacă insistaţi asupra cererilor”.

A fost depusă o ordonanţă, iar instanţa a decis în favoarea lui Clapton. Femeia a făcut apel, declarând că răposatul ei soţ a cumpărat discul în 1987 de la un magazin universal popular german, dar a pierdut. Judecătorul a spus că este irelevant faptul că nu a cumpărat ea însăşi CD-ul.

Instanţa a stipulat că ea trebuie să plătească taxele legale ale ambelor părţi, care totalizează 2.889 de lire sterline. În cazul foarte puţin probabil în care ea ar continua să scoată CD-ul la vânzare, ar putea, în conformitate cu legea germană a drepturilor de autor, să se confrunte cu o amendă de până la 212.353 de lire sterline sau şase luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *