Eugen Tomac: Cei care au elaborat Ordonanţa lăcomiei trebuiau arestaţi

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, luni, la Parlament, că ar fi trebuit luat măsuri drastice împotriva celor care au elaborat ”ordonanţa lăcomiei” și că, practic, aceștia ar fi trebuit ”arestaţi pentru că sunt nişte criminali care alungă investitorii şi demolează orice speranţă de bună stare pentru români”, precizează mediafax.ro.

„Cei care au elaborat Ordonanţa lăcomiei trebuiau arestaţi într-un stat în care se respectă regulile de piaţă, pentru că sunt nişte criminali. Pur şi simplu, alungă investitorii şi demolează orice speranţă de bună stare pentru români. Este incredibil ceea ce s-a întâmplat la finalul anului trecut, pentru că nimeni nu vine să investească într-o ţară unde înainte de Revelion sunt introduse taxe pe sub masă, fără a fi anunţate, fără a exista un impact bugetar calculat”, a declarat Tomac.

Liderul PMP a mai precizat că, potrivit legii,  „trădarea se pedepseşte cu închisoarea”.

„Într-o ţară unde încălcarea şi trădarea se pedepseşte cu închisoarea, aceşti oameni ar fi fost arestaţi deja, pentru că lovitura este teribilă pentru economie şi nu mai putem să trăim cu speranţa că există soluţii şi în altă parte. Eu vreau ca românii să trăiască, aici, în ţara lor, cu locuri de muncă bine plătite, aici, şi acest lucru se poate realiza atunci când la Palatul Victoria există un guvern responsabil care se gândeşte la binele tuturor, nu la binele unei găşi care, repet, a stat în vacaţă o lună şi jumătate şi dintr-o dată s-au trezit că au de întocmit un buget pentru anul în curs”, a mai spus Tomac.

Guvernul a adoptat pe 21 decembrie OUG privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *