Europa e în alertă din cauza noilor varinate Covid, politicienii dau voie să se facă pelerinaj de Sf. Andrei fără certificat de vaccinare

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a anunţat vineri, 26 noiembrie, că pelerinajul de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, din data de 30 noiembrie, va fi permis cu unele condiții. Participanții vor trebui să păstreze înre ei o distanță de cel puțin doi metri, iar personalul de cult va dezinfecta toate obiectele şi suprafeţele atinse frecvent.

Accesul celor cu simptome de viroze nu va fi permis.

“Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei este un moment de mare importanţă pentru noi, întreaga comunitate de credincioşi din ţară, cu precădere pentru cei din Dobrogea. Pelerinajul la mănăstirea aflată în zona Ion Corvin va fi permis, conform legislaţiei actuale, dar cu respectarea mai multor reguli, gândite de autorităţi special pentru protecţia sanitară a fiecărui participant”, a transmis prefectul Constanţei.

El a menţionat şi care sunt regulile care trebuie respectate de către participanţi.

“Astfel, purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul pelerinajului, personalul de cult se va asigura că este păstrată o distanţă de cel puţin 2 metri între participanţi şi va realiza un triaj observaţional (cine prezintă semne, cum ar fi tuse, strănut, rinoree nu va avea acces).

Totodată, aceştia vor trebui să dezinfecteze periodic toate obiectele şi suprafeţele frecvent atinse. Toate aceste măsuri preventive sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte nr. 685/939/2021 privind regulile de protecţie sanitară care trebuie respectate la organizarea procesiunilor şi/sau pelerinajelor religioase”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *