Explozie în fața ambasadei SUA la Beijing

Un tânăr a provocat joi o explozie în faţa Ambasadei Statelor Unite la Beijing, fără să rănească pe altcineva în afară de el potrivit poliţiei, însă martori vorbesc despre o deflagraţie violentă şi despre mult fum, relatează AFP.

Suspectul, în vârstă de 26 de ani, originar din regiunea autonomă Mongolia Interioară (nord), a aprins către ora locală 13.00 (8.00, ora României), un dispozitiv exploziv de mici dimensiuni, care ”semăna cu o petardă”, a anunţat Biroul Securităţii Publice al capitalei într-un comunicat.

Bărbatul, care s-a rănit la mână, a fost spitalizat, fără ca viaţa să-i fie în pericol, a adăugat poliţia, precizând că nicio altă persoană nu a fost rănită în explozie.

”S-a auzit o explozie destul de puternică, spre ora (locală) 13.00. Am ieşit în stradă, dar poliţia a instituit foarte rapid un perimetru de securitate”, a declarat pentru AFP un salariat de pe aceeaşi stradă.

Ambasada Statelor Unite a confirmat într-un comunicat că o ”explozie” a avut loc în spaţiul public, în exteriorul complexului.

În cartierul diplomatic în care a avut loc incidentul, în nord-vestul capitalei, se află de asemenea ambasadele Israelului, Franţei şi Indiei.

Expresia ”ambasada americană” era cenzurată joi pe motorul de căutare al platformei de microblogging Weibo, ”Twitter”-ul chinez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.