Extrema dreaptă europeană și-a dat întâlnire la Sofia

Liderul extremei drepte franceze Marine Le Pen urmează să efectueze o vizită la Sofia, la 16 noiembrie, în vederea unei reuniuni cu aliaţi naţional-populişti din Europa de Est, în perspectiva alegerilor europene din mai 2019, au declarat joi surse concordante pentru AFP.

Preşedinta Rassemblement national (RN, fostul FN) urmează să participe, în capitala Bulgariei, la o conferinţă intitulată „Europa naţiunilor şi libertăţii, noul model pentru cetăţenii europeni“.

Ea se întâlneşte, la această reuniune a formaţiunilor de extremă dreapta, cu preşedintele Partidului bulgar Volia, Veselin Mareşki, supranumit „Trump bulgar“, preşedintele Partidului ceh SPD Tomio Okamura şi fostul lider al Partidului belgian Vlaams Belang Gerolf Annemans, în prezent preşedinte al partidului european MENL, şi cu un reprezentant al Partidului austriac FPÖ, a anunţat joi, pe Twitter, Mişcarea Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (MENL).

Din MENL provine, în Parlamentul Europan (PE), grupul politic Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (ENL), din care fac parte RN, Liga italiană şi FPÖ.

Aceşti lideri politici au participat deja la o reuniune similară, la 1 mai, la Nisa, în sud-estul Franţei, organizată de MENL, în care au apărat „identitatea“ naţiunilor şi originile eleno-creştene ale „civilizaţiei“ europene.

Aceasta este a doua vizită în afara Franţei a lui Marine Le Pen în vederea alegerilor europene din mai. Finalista în alegerile prezidenţiale franceze din 2017 s-a întâlnit la Roma, la 8 octombrie, cu aliatul său italian Matteo Salvini, preşedintele Ligii. Ei au atacat atunci „buncărul de la Bruxelles“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *