Facebook a dezactivat sute de pagini de propagandă

Facebook a anunţat că a eliminat peste 750 de pagini, grupuri şi conturi din reţelele sale sociale care repostau materiale de propagandă ale presei de stat din Iran.

783 de pagini au fost şterse de Facebook pentru răspândirea propagandei create de instituţii de presă sponsorizate de statul Iranian. Acestea făceau partea dintr-o reţea de răspândire a ştirilor false care vizau Orientul Mijlociu şi Asia de Sud.

Conţinutul era localizat pentru ţări printre care Afghanistan, Albania, Algeria, Egipt, Franţa, Germania, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Libia, Mexic, Maroc, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Serbia, Africa de Sud, Spania, Sudan, Siria, Tunisia, Yemen şi Statele Unite.

Conform celor de la Facebook, unele din paginile vizate activau încă din 2010.

Printre entităţile eliminate se numără 356 de conturi, 262 de pagini şi 3 grupuri de Facebook. Acestora li se adaugă 162 de conturi de Instagram.

Cel puţin una dintre paginile şterse avea aproximativ 2 milioane de urmăritori, iar unul din grupuri număra aproximativ 1.600 de membrii. De asemenea, unul din conturile de Instagram avea peste 254.000 de urmăritori.

Pentru promovarea conţinutului folosit de toate aceste entităţi pentru răspândirea propagandei, au fost cheltuiţi pe reclame mai puţin 30.000 de dolari.

Dintre produsele Facebook importante, singurul pe care nu au fost găsite urme ale acestei reţele este WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *