Facebook a șters conturi false din România folosite în campanii de dezinformare. Distribuiau ştiri în favoarea PSD

Facebook a eliminat, joi, conturi false din România şi Marea Britanie utilizate în acţiuni coordonate de influenţare a opiniilor în scopuri politice, anunţă compania online din Statele Unite.acebook

„Astăzi, am eliminat 137 de conturi Facebook şi Instagram, pagini şi grupuri implicate în acţiuni coordonate lipsite de autenticitate în cadrul unei reţele axate pe Marea Britanie. Persoanele din spatele acestor conturi se prezentau ca fiind activişti de extremă-dreapta şi anti-extremă-dreapta, schimbând frecvent numele paginilor şi grupurilor, folosind conturi false pentru a se implica în discursuri pentru promovarea urii şi pentru a difuza comentarii care să genereze disensiuni în dezbaterile politice din Marea Britanie”, anunţă compania Facebook într-un comunicat postat pe un blog propriu.

Paginile şi conturile distribuiau ştiri locale şi politice în favoarea PSD.
De asemenea, conturile au distribuit „conţinut care incită la dezbinare” şi promovau conţinutul mai multor domenii online care se prezentau ca fiind site-uri de ştiri. Deşi persoanele din spatele acestor activităţi au încercat să îşi ascundă identitatea, Facebook a constatat că în spatele lor se află un individ asociat cu PSD.

Este vorba despre patru pagini, 26 de conturi de Facebook şi un grup. În jur de 1.550 de persoane urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini.

Au fost cheltuiţi în jur de 650 de dolari pentru a fi promovate postările de pe aceste pagini, a anunţat Facebook. Prima reclamă a avut loc în decembrie 2013 iar cea mai recentă în februarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *