Facebook va intensifica acțiunile de combatere a dezinformării, înainte de europarlamentare

A smartphone user shows the Facebook application on his phone in the central Bosnian town of Zenica, in this photo illustration, May 2, 2013. Facebook Inc's mobile advertising revenue growth gained momentum in the first three months of the year as the social network sold more ads to users on smartphones and tablets, partially offsetting higher spending which weighed on profits. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTXZ81J

Facebook va intensifica eforturile de combatere a dezinformării pe reţeaua sa de socializare, înainte de alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, şi va colabora cu agenţia de presă germană DPA pentru verificarea informaţiilor, a declarat luni un oficial al companiei, transmite Reuters.

Compania americană a fost presată la nivel mondial, după alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016, pentru a împiedica utilizarea conturilor false şi a altor forme de înţelăciune pentru a influenţa opinia publică.

Luna trecută, Uniunea Europeană a acuzat Google, Facebook şi Twitter să nu îşi respectă angajamentele de a combate ştirile false înainte de alegerile europene, după ce au semnat în mod voluntar un cod de conduită pentru a evita adoptarea unor reglementări în domeniu.

Facebook a anunţat luni că va înfiinţa un centru operaţional în care vor lucra 24 de ore din 24 ingineri, specialişti în date, cercetători şi experţi în politici, a căror activitate se va coordona cu cea a unor organizaţii externe.

”Vor încerca în mod proactiv să identifice riscurile care apar, astfel încât să poată interveni cât mai rapid posibil împotriva lor”, a declarat la Berlin Tessa Lyons, director pentru integritatea news feed la Facebook.

Facebook a mai anunţat că se asociază cu agenţia DPA pentru a ajuta la verificarea acurateţii postărilor, pe lângă Correctiv, un grup de jurnalişti de investigaţie care a semnalat companiei ştirile false, începând din ianuarie 2017.

Compania va instrui totodată peste 100.000 de sstudenţi din Germania în domeniul media şi va încerca să oprească utilizarea publicităţii plătite în scopuri politice.

Germania a fost în mod special activă în încercarea de a combate răspândirea online a mesajelor de ură, adoptând anul trecut o lege care obligă companiile să şteargă postările ofensatoare, în caz contrar riscând amenzi de până la 50 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.