Faimosul fost judecător spaniol, Baltasar Garzón îl va apăra pe intermediarul veros al președintelui din Venezuela Nicolás Maduro

Faimosul fost judecător spaniol, Baltasar Garzón, a acceptat să-l reprezinte și să-l apere pe Alex Saab, intermediarul veros al președintelui din Venezuela Nicolás Maduro. Judecătorul Garzón este celebru pentru multe afaceri răsunătoare, el fiind la originea arestării dictatorului chilian Pinochet, la Londra, pentru crime împotriva umanității în 1998. Tot el a vrut să-l ancheteze pe fostul secretar de stat SUA Henry Kissinger, iar mai recent a devenit avocatul lui Julian Assange.

Regimul lui Maduro din Venezuela e bănuit a fi plătit peste trei milioane de euro partidului italian Movimento Cinque Stelle (M5S). Presupusul intermediar, cetățeanul columbian pe nume Alex Saab pe care dorește să-l apere Baltasar Garzón, a fost arestat în Africa, în Capul Verde și inculpat de spălare de bani.

Alex Saab e pe cale de-a fi extrădat spre Statele Unite, iar în Italia La Stampa a scris că el avea la dispoziție fonduri de nu mai puțin de 350 milioane de euro pentru a finanța diverse activități politice in lume și că dacă el va începe să vorbească și să spună tot ce știe, atunci regimul chavist din Venezuela are într-adevăr de ce să tremure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *