Fake news marca Trump: Elisabeta a II-a nu a mai făcut o inspecție a Gărzii de Onoare de 70 de ani!

În încercarea de a scăpa de critici dup întâlnirea cu Vladimir Putin, catalogată ca fiind un dezastru de întreaga presă și clasă politică din SUA, Donald Trump a lansat o nouă știre falsă: vizita sa la Londra a fost un imens succes, că regina Elisabeta a II-a l-a însoțit la inspecția Gărzii de Onoare, fapt fără precedent de 70 de ani.

„Ne-am întâlnit cu regina, care e o persoană absolut grozavă. Mi s-a spus că și-a inspectat Garda de Onoare pentru prima dată în ultimii 70 de ani. Am trecut prin fața Gărzii de Onoare și m-a inspirat să fiu alături de ea. Pot spune că relația noastră este una bună”, a declarat Trump.

Potrivit presei britanice, informațiile oferite de Trump sunt neadevărate, astfel că Elisabeta face controale de mai multe ori pe an. În plus, mult mai mulți șefi de stat au beneficiat de același protocol. Mai mult, Trump a încurcat și cifrele,  în urmă cu 70 de ani Elisabeta a II-a nefiind încoronată, iar un comentator regal a spus că afirmațiile lui Trump sunt „nebunești”.

În timpul întâlnirii cu Regina Elisabeta a II-a, Trump a comis o gafă majoră, el așezându-se în fața Reginei în timpul inspecției Gărzii Regale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *