Fake news PSD: România are PIB-ul mai mare ca Porugalia! Corect, dar fals: Porugalia are jumătate din populația României

Specialist în producerea și difuzarea știrilor false, PSD a mai lansat una pe piață: grație guvernării Dragnea-Dăncilă, România a depășit PIB-ul Portugaliei.

După cum bine au învățat de la ruși, propagandiștii PSD știu că cea mai bună minciună este cea care conține și cea adevăr, minciuna prin prezentarea unor date corecte într-un context fals astfel încât concluzia să fie greșită, dar să corespună intereselor lor.

În mod concret, conform wikipedia, „Produsul intern brut (prescurtat PIB) este un indicator macroeconomic care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor destinate consumului final, produse în toate ramurile economiei în interiorul unei țări în decurs de un an”.

Mai pe scurt, PIB-ul reprezintă tot ce se produce într-o țară, iar cifra în sine nu spune prea multe dacă nu o punem în contextul țării.

Acum, puse în context, datela arată că 19,5 milioane de români produc cam tot atât cât produc și 10,2 milioane de portughezi, ceea ce nu mai e așa de bine. Ca să aibă relevanță, PIB-ul ar trebui comparat cu al unei țări cu o populație apropiată, să spunem Olanda.

E, numai că aceste comparați nu mai dau așa bine pentru PSD, iar România rămâne la coada Uniunii Europene, cu milioane de cetățeni în sărăcie, fără condiții minie de trai, fără infrastructură, dezvolatre durabilă și perspectivă.

A, și în 2009, an în care Tăriceanu era premier, eram mari și tari, iar în doar câteva luni eram în criză! Nu uitați aceste lucruri pentru că, din păcate, se vor repeta foarte curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *