Falcă, supărat că Teodorovoci persiflează primarii: ‘Marile proiecte de investiții sunt puse în pericol’

Primarul Aradului, liberalul Gheorghe Falcă, atrage atenția asupra faptului că există revoltă și îngrijorare în rândul primarilor și spune că a observat acest lucru în urma discuțiilor despre buget pe care le-a avut cu o serie de primari, inclusiv din PSD. Mai mult, Falcă a precizat că unul dintre principalele motive de îngrijorare ale primarilor este faptul că marile proiecte de investiţii sunt puse în pericol „printr-un buget care sancţionează în primul rând primăriile performante”.

„Am fost contactat, în ultimele săptămâni, de un mare număr de primari din ţară, inclusiv PSD. Există o îngrijorare şi chiar o revoltă în ceea ce îi priveşte, pentru că marile proiecte de investiţii sunt puse în pericol de Guvern, printr-un buget care sancţionează în primul rând primăriile performante. Dincolo de asta, colegii mei primari, indiferent de culoarea politică, dezavuează atitudinea Guvernului României, care prin miniştri ca Orlando Teodorovici se raportează cu aroganţă la administraţiile locale unde se produc resursele din care se alimentează bugetul de stat”, s spus Falcă, sâmbătă, potrivit agerpres.ro.

Primarul Aradului a mai precizat că ministrul Teodorovici „nu înţelege, aşa cum nu înţeleg nici alţi miniştri, că el este numit pe funcţie printr-o conjunctură politică”.

„Nu este şeful primarilor, nu ne cheamă la ordin şi nu ne dă dispoziţii, nu face glumiţe pe seama noastră. Unii dintre noi, primarii, am fost realeşi de două-trei-patru ori să reprezentăm cetăţenii harnici şi cinstiţi, în timp ce Orlando Teodorovici reprezintă cel mai slab guvern din istoria României. În calitate de reprezentant al primarilor din România, apelul meu la Guvernul României a fost să asculte nevoile românilor, să nu blocheze dezvoltarea oraşelor, să nu îi mai pedepsească pe cei care muncesc pentru ţara asta. Dacă asta i se pare amuzant sau motiv de ironie domnului ministru Teodorovici, dacă îl determină să ne persifleze, îi transmit că pe mine ironia sa nu mă atinge, însă cetăţenii sunt sătui de sfidare şi aşteaptă ca Guvernul României să îi trateze în sfârşit cu respect, şi nu cu dispreţ, ca acum”, a declarat Gheorghe Falcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.