Falsul ortoped, din Capitală, arestat pentru 30 de zile

Ionuț Marian Grigore, de 26 de ani, din Capitală, care exercita fără drept profesia de medic, într-un cabinet din Sectorul 3, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bărbatul fusese reţinut de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind suspectat de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale şi folosire a instrumentelor false. Ulterior, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a anunţat Poliţia Capitalei.

În ianuarie, pe numele lui Ionuț Marian Grigore  s-a primit o sesizare, din partea unei femeie, în vârstă de 34 de ani, cu privire la faptul că în decembrie 2018, a plătit o sumă de bani unei societăţi comerciale cu profil medical, din Sectorul 3, pentru efectuarea unui examen de specialitate, iar reprezentantul firmei i-a eliberat un buletin de analiză, fără a o supune vreunui control sau a o conecta la un aparat. Ulterior, un medic specialist de la un spital i-a adus la cunoştinţă că buletinul de analize respectiv nu reprezintă un examen imagistic.

La descinderea polițiștilor, asupra lui Ionut Marian Grigore, care se dădea drept medic ortoped, au fost găsite mai multe ştampile, cu inscripţii aferente mai multor specializări medicale. De asemenea, au fost identificate şi ridicate mai multe documente, diplome şi certificate, ce urmează a fi expertizate, având în vedere existenţa unei suspiciuni rezonabile că acestea sunt false.

Din verificările făcute la instituţii cu atribuţii în domeniul sănătăţii a rezultat că în evidenţele acestora nu există vreun medic cu datele de identificare ale bărbatului.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Cei care au intrat în contact cu falsul medic sunt rugaţi să se adreseze direct Secţiei 11 Poliţie, care instrumentează cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *