Familia regală britanică va fi evacuată din Londra, în caz de violențe după un Brexit fără acord

Oficialii britanici au reînviat planurile de urgenţă de pe vremea Războiului Rece, de a reloca familia regală, în cazul în care vor exista mişcări de stradă la Londra după despărţirea Regatului Unit de Uniunea Europeană, potrivit unor ziare britanice citate de The Guardian.

„Aceste planuri de evacuare în caz de urgenţă există de pe vremea Războiului Rece, însă acum vor fi refolosite în cazul în care vor exista turbulenţe civile ca urmare a unui Brexit fără acord,” a scris „Sunday Times”, citând o sursă din guvern, care nu a fost numită.

„Mail on Sunday” a scris, de asemenea, că are informaţii potrivit cărora există planuri de a muta familia regală, inclusiv pe Regina Elisabeta, în locuri sigure departe de Londra.

În ianuarie, un discurs al reginei Elisabeta, adresat unui grup de femei, a fost interpretat în Marea Britanie, ca un apel la politicieni, de a ajunge la o înţelegere privind Brexitul.

Jacob Rees-Mogg, un parlamentar conservator şi susţinător vehement al Brexitului, a declarat pentru „Mail on Sunday” că planurile sunt o dovadă de panică inutilă din partea oficialilor, pe tema unui Brexit fără acord, având în vedere că familia regală a rămas în Londra şi în timpul bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial.

Totuşi, „Sunday Times” a scris că un fost ofiţer de poliţie responsabil cu protecţia membrilor familiei regale, Dai Davies, se aşteaptă ca regina Elisabeta să fie mutată din Londra în cazul în care va exista nelinişte civilă. „Dacă ar fi probleme în Londra, în mod clar familia regală ar fi îndepărtată din acele locuri-cheie,” a spus Davies, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *