Fără număr! Alte 1,6 milioane de euro date de Consiliul Județean Neamț, condus de baronul PSD Ionel Arsene, finului și amicului său, Ginel

Înainte de alegerile locale, șeful CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, nu se dezminte. A mai acordat un contract, de această dată în valoare de aproape 1,6 milioane de euro (fără TVA), firmei Aqua Parc, deținută chiar de finul și amicul baronului, Gheorghe Vlasie zis Ginel. Vezi aici. 

Nu mai spunem că firma lui Ginel și el personal sunt judecați pentru evaziune fiscală și spălare de bani, iar baronul PSD este judecat pentru corupție legată tocmai de acordarea de contracte.

Ultimul contract a fost atribuit pe 27 iulie 2020 prin procedură de achiziție simplificată, adică prin selecție de oferte, numai că a fost o singură ofertă făcută…de către firma finului baronului PSD. 

Contractul prevede elaborarea proiectui tehnic, a documentației necesare și execuția lucrărilor de utilități perntru ”Ansamblu Rezidențial Servicii Sociale” din comuna Dragomirești, județul Neamț. 

În urmă cu 2 luni, firma lui Ginel și-a adjudecat și contractul în valoare de peste 55 de milioane de euro pentru proiectarea și execuția drumului național dintre Târgu Frumos și Botoșani de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Aqua Parc din Roznov este deținută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț.

Compania este judecată pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț. Vlasie este judecat și el pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Are termen pe 4 septembrie 2020.

La rândul lui, Arsene este judecat pentru corupție la Tribunalul Bacău și are termen pe 27 august 2020. 

Nu e prima dată când CJ Neamț condus de Ionel Arsene acordă contracte finului și amicului baronului PSD, Gheorghe Vlasie. 

Spre exemplu, pe 8 octombrie 2019, Consiliul Județean Neamț a semnat un contract în valoare de aproape 2,5 milioane de euro pentru modernizarea a 7 km de drum județean între Mălini-Stânișoara-Borca cu firma lui Gheorghe Vlasie, Aqua Parc din Roznov. A fost organizată licitație deschisă. 9 firme au depus oferte, însă doar una a fost declarată admisibilă.

Pe 11 august 2017, firma lui Vlasie, Aqua Parc, asociată cu Construcții GABAP, a semnat un contract cu CJ Neamț de 2,2 milioane de euro pentru modernizarea a 6 kilometri de drum județean între localitățile Viișoara – Scăricica – Bisericani – Sanatoriul Bisericani. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate de selecție a 7 oferte, având drept criteriu prețul cel mai scăzut.

Pe 12 septembrie 2016, CJ Neamț a semnat un contract în valoare de aproape 650.000 de euro cu asocierea de firme Drupo Neamț – Aqua Parc – M & G Consulting Roznov – Construcții GABAP – Invest Plus – Protech pentru refacerea unor drumuri afectate de inundații. A fost un contract atribuit prin încredințare directă motivat de o ”situație de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *