Favorita lui Tudorel la șefia DNA ia măsuri de avarie: Florea candidează pentru Secția care va cerceta magistrați, unde ea însăși e vizată într-un dosar!

Surpriză de proporții la Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție! Printre cei care doresc să ocupe un post de procuror la această secție din cadrul Parchetului General se numără și preferata ministrului Justișiei, Tudorel Toader, Adina Florea, cea pe care demnitarul o vrea cu orice chip șefă la DNA, trimițând în acest sens avizul de numire către președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a dat de înțeles în această dimineață că ar respinge propunerea lui Toader. Așa că, Adina Florea a mers pe principiul paza bună ferește de primejdia rea și s-a înscris la concurs, urmând ca mâine, începând cu ora 11, să fie audiată la CSM.

Florea a declarat că nu dorește șefia Secției pentru Investigarea infracțiunilor din Justiție ci să fie simplu procuror.

„Voi candida pentru funcţia de procuror de execuţie, nu pentru procuror-șef (al Secției de anchetare a magistraților, n.r) m-am înscris, ci pentru procuror de execuție. Eu sunt procuror de execuţie. Ce fac acum la Constanța, dacă voi fi admisă la Bucureşti, voi face la București. E acelaşi lucru. Nu se schimbă cu nimic statutul meu profesional, sunt procuror. Procuror pot fi la Constanța, pot fi la Bucuresti, pot fi la Brașov, pot fi la Cluj, nu e niciun fel de problemă. Astăzi pot fi la Constanţa, dacă mi se acceptă candidatura ca urmare a acestui interviu, va urma o activitate de procuror de execuţie la Bucureşti în cadrul acestei secţii. În măsura în care mi se va accepta candidatura la DNA, îmi voi continua activitatea la DNA, nu pot să mi-o continui şi colo şi colo, n-am cum, nu se poate. Este o funcţie de execuţie aceasta, iar candidatura pentru DNA este pentru o funcţie de conducere, nu are nicio legătură una cu alta. Sunt total diferite”, a declarat, pentru Mediafax, procurorul Adina Florea.

În cazul în care ajunge procuror la această Secție, Florea va avea misiunea să se auto-cerceteze, având în vedere că numele său apare într-un dosal penal în care s-a început urmîrirea penală in rem.

Tot pentru funcţii de procuror în cadrul secţiei candidează Codruţa Simina Ghindea şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

Pentru funcţia de procuror-şef al secţiei candidează Ioan Viorel Cerbu, unul dintre procurorii îndepărtați de Laura Codruța Kovesi din DNA. Viorel Cerbu este recunoscut ca anchetatorul care făcea dosare penale magistrașilor la DNA.

Tot pentru șefia Secției se luptă și Elena Iordache, cea care i-a deschis dosar penal fostului șef al DNA Ploiești Lucian Onea. Printre candidați se mai numără Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloş şi Florena Eshter Sterschi.

Toți candidații vor fi audiați mâine la CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *