Favoritul prezidenţialelor din Ucraina ar avea o vilă nedeclarată într-o comună italiană preferată de oligarhii ruşi

Comediantul ucrainean Volodimir Zelenski, favoritul electoratului la alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminică în Ucraina, deține o vilă de 15 camere în comuna italiană Forte dei Marmi, pe care nu a menţionat-o în declaraţia sa de avere – potrivit unei investigaţii „Slidstvo.Info”.

„Forte dei Marmi este o localitate preferată de oligarhii ruşi, printre care Roman Abramovici, Oleg Deripaska şi Mihail Prohorov, dar şi de membrii familiei lui Boris Elțin, care obişnuiesc să meargă acolo în concediu. Vila respectivă nu se regăseşte în declarația de avere a lui Zelenski” – arată investigaţia.

Potrivit „Slidstvo.Info”, candidatul la prezidenţialele ucrainene Volodimir Zelenski a menţionat în declaraţia sa de avere că deţine patru apartamente în Kiev, o casă la țară și alte apartamente în Ialta și în Marea Britanie. Jurnaliștii susţin că vila descoperită în Italia este deţinută de Zelenski şi de soția sa, Elena. „Potrivit documentelor obținute de Slidstvo.Info, în anul 2017, compania italiană San Tommaso S.R.L., menţionată de Zelenski în declaraţia de avere, a achiziționat o locuință de 15 camere în Forte dei Marmi, notează Rador.

Casa este situată la 600 de metri de metri deasupra nivelului mării, la opt minute de mers pe jos până la plajă. Compania a plătit penru această casă 3,8 milioane de euro” – menţionează „Slidstvo.Info”. Potrivit jurnaliştilor de investigaţie, „orăşelul Forte dei Marmi este cunoscut în Italia ca un loc al rușilor”.”În urmă cu zece ani, când printre bogații ruși a apărut moda achiziţiilor de proprietăți în această localitate, presa din Rusia a numit Forte dei Marmi drept o provincie moscovită” – se mai arată în investigaţie.

Jurnaliștii susţin că l-au întrebat pe Volodimir Zelenski de ce nu a menţionat proprietatea imobiliară în declarația sa de avere, dacă folosește această vilă și de ce a ales să-şi cumpere casă în această localitate italiană. Serviciul de presă al candidatului a răspuns doar că declarația de avere a lui Zelenski fost „completată în deplină conformitate cu legislația actuală a Ucrainei”. Într-o reacție pe Instagram, actorul și omul de afaceri devenit politician scrie că ar fi o știre „falsă” cu scopul de a-l discredita.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina va avea loc pe 31 martie, iar al doilea, pe 21 aprilie.

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev, favoritul electoratului ucrainean la aceste alegeri prezidenţiale este comediantul Volodimir Zelenski, 32,1% dintre ucraineni fiind dispuşi să îl voteze. Actualul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, este susţinut de 17,1% din electorat, iar fostul premier Iulia Timoşenko – de 12,5% din alegători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *