Felix Stroe: Toate contractele de deszăpezire sunt încheiate, putem să acoperim toate autostrăzile şi drumurile naţionale

Unless you’ve been living under a rock last year, then memes featuring Nicholas Cage and Kyley……

Toate contractele de deszăpezire, în număr de 57, sunt încheiate şi acoperă toate autostrăzile şi drumurile naţionale, a declarat ministrul Transporturilor, Felix Stroe.
„Ministerul Transporturilor a acţionat în ultimele două luni de zile pentru pregătirea exemplară în acest sezon pentru a preveni efectele viscolului şi vremii rele. În momentul de faţă, sunt încheiate 57 de contracte de deszăpezire, adică toate contractele de care este nevoie. Sunt acoperite integral toate autostrăzile şi toate drumurile naţionale şi suntem în măsură să acordăm sprijin şi consiliilor judeţene pentru celelalte categorii de drumuri în situaţii deosebite. Am şi făcut-o acum o săptămână în judeţul Iaşi”, a precizat Felix Stroe, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, solicitat de premier să prezinte stadiul pregătirilor pentru iarnă.
Ministrul Transporturilor a menţionat că se va acţiona cu „un număr de 2.782 de utilaje, din care 512 sunt utilaje proprii ale Companiei Naţionale, ale celor şapte Direcţii regionale de drumuri şi poduri, iar un număr de 2.270 de utilaje sunt închiriate”.
„Au fost aprovizionate şi sunt, în cele şapte Direcţii regionale, 300 de mii de tone de sare. Este o cantitate rezonabilă, dacă va fi nevoie suntem pregătiţi să aprovizionăm rapid pe măsură ce vom consuma necesarul. Au fost instalaţi peste 500 de mii de metri liniari de parazăpezi. De asemenea, am acordat o atenţie deosebită conlucrării cu organele de poliţie. În momentul de faţă, astăzi, avem încheiate toate protocoalele cu aceste organe de poliţie la toate nivelele”, a completat Stroe.
Premierul i-a cerut suplimentar ministrului Transporturilor să prezinte şi o situaţie privind calea ferată.
„La trenuri, deja, am făcut câteva exerciţii de alarmare, chiar aşa se numesc, am scos toate plugurile şi dimineaţa, şi duminica, şi noaptea, le-am scos la acţiune. Am simulat situaţii de intemperii, de viscol, de zăpezi şi toate cele 38 de pluguri sunt în perfectă stare de funcţionare şi suntem pregătiţi să acţionăm”, a afirmat Felix Stroe.

 

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.