Fermierii români şi bulgari ameninţă că blochează vămile!

A început protestul fermierilor din Bulgaria. Oamenii sunt nemulţumiţi şi ameninţă că blochează vămile din cauza cerealelor din Ucraina. Şi în România, fermierii sunt extrem de nemulţumiţi şi se plâng de faptul că vor da faliment.

Fermierii români au anunţat că se vor alătura iniţiativei bulgarilor şi vor organza un protest major.

„Am informaţii de ultimă oră. Foarte probabil, Comisia Europeană va anunţa astăzi două lucruri. Unul că forma actuală a ajutoului de 56 de milioane de euro şi împărţirea acestei sume, Polonia – 30 de milioane, Bulgaria – 16 şi România – 10, nu se va schimba. Asta este o lovitură pentru fermierii români şi arată încă o dată că fermierii români, care au ajutat când a venit vorba de Ucraina, dar când a venit vorba despre ei, Comisia Europeană, ca să fiu elegant, face tot ce poate pentru a-i ajuta.

Va exista o declaraţie care va spune că se va construi un alt tip de ajutor cu alte sume pentru acelaşi lucru. Sigur, e doar o promisiune. O delegaţie a Asociaţiei Forţa Fermierilor s-a deplasat la Bruxelles, în faţa Comisiei Europene, în faţa Parlamentului European, să transmită un mesaj foarte simplu.

Fermierii din România merită respectul Comisiei Europene, Uniunii Europene şi acest respect este meritat pentru efortul pe care l-au făcut pentru a asigura securitatea alimentară a României, a Uniunii Europene, pentru faptul că au fost în prima linie a efortului de a ajuta Ucraina în războiul pe care îl are cu Rusia”, a declarat Vlad Macovei, preşedintele Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *