Fermierii se plâng că Guvernul nu le-a plătit ajutorul COVID și nici pe cel pentru pesta porcină

Fermierii români din domeniul zootehnic se plâng că nu au primit ajutorul COVID de la Guvern. Situația este catastrofală, susțin reprezentanții lor. Membrii Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP) trag un semnal de alarmă în legătură cu plata ajutorului COVID, care trebuia făcută de Guvernul Cîțu și care nici până în prezent nu a fost realizată. Fermierii spun că situația zootehniei este catastrofală, iar piață a devenit dependentă de importuri, potrivit mediafax.ro.

„Guvernul nu a plătit ajutorul de Covid pe care îl așteaptă fermierii. Situația zootehniei este catastrofală, România este dependentă de achizițiile de carne din alte țări, precum Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Franța. O parte din această carne mai are puțin până la expirare datorită distanțelor lungi și a aglomerației de la graniță”, spun reprezentanții asociației.

De asemenea, guvernul nu a achitat sumele de bani pentru acoperirea pagubelor făcute de pesta porcină.

„Pesta porcină africană face în continuare ravagii, a închis nu numai ferme și a decimat peste un milion de porci, ci a reușit să și sperie bruma de fermieri care au mai rămas pe baricade. Acest lucru aduce nori negri pentru anul viitor, nu mai avem speranțe. Statul nu a plătit efectivele ucise din vară și până acum”, se plâng fermierii din cadrul Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *