Fifor în Politico: România vrea să achiziţioneze prin licitaţie un sistem mobil de rachete de apărare de coastă

România intenţioneze să lanseze luni o licitaţie în vederea achiziţionării unui sistem mobil de rachete pentru protejarea coastelor Mării Negre, a declarat vineri ministrul român al Apărării pentru site-ul Politico, cu ocazia vizitei în Statele Unite.

Potrivit site-ului, Bucureştiul doreşte ”să aibă această nouă capacitate pe coastele Mării Negre drept altă măsură de disuasiune”, a declarat ministrul român al Apărării Mihai Fifor în urma unei întâlniri miercuri, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării James Mattis.

Aceste baterii ar putea să fie instalate pe corvete, pe care Bucureştiul vrea de asemeena să le achiziţioneze, a precizat ministrul, referindu-se la tensiunile create în regiune după anexarea Crimeei de către Rusia.

Politico scrie că Boeing se află între principalele companii care vor să obţină acest contract, estimat la peste 150 de milioane de dolari.

James Mattis şi Mihai Fifor au convenit continuarea cooperării militare bilaterale, a anunţat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. „Au convenit să continue cooperarea în domeniul apărării şi să promoveze securitatea în regiunea Mării Negre”, a declarat Dana White.

James Mattis a salutat eforturile României în sensul modernizării armatei şi suplimentarea bugetului pentru apărare prin asumarea angajamentelor din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, a subliniat Dana White, notând că, datorită acestor eforturi, România este considerată aliat-model.

Raytheon a anunţat săptămâna aceasta că armata americană i-a acordat un contract în valoare de peste 1,5 miliarde de dolari în vederea producerii sistemului integrat de apărare antiaeriană de tip Patriot care urmează să fie instalat în Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *