Fifor infirmă respingerea lui Dan Nica pentru funcția de comisar european și insistă: “Dacă va fi așa, mergem cu altă propunere”

 

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, marți, că Dan Nica nu a fost respins de Comisia Europeană pentru funcția de comisar european, însă, a precizat că dacă acest lucru se va întâmpla, PSD va merge cu altă propunere:  Gabriela Ciot.

„Presupunând prin absurd că Nica ar fi respins, mergem cu altă propunere. Nu este niciun fel de problemă. Există și o a doua propunere, unii spun de rezervă, noi îi spunem că este a doua propunere aprobată de CEx. Suntem în grafica exactă, așa cum ne-am propus. Să nu ne grăbim, Dan Nica nu a fost respins. Sunt greșeli de interpretare total nefericite”, a declarat  Fifor, la Antena 3.

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a refuzat cooptarea lui Dan Nica în Executivul european și a respins și cea de-a doua propunere făcută de România pentru funcția de comisar european.

Știrea a afost confirmată, pentru Digi24, de Nina Andreeva, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Nina Andreevna a declarat, pentru Digi 24, că scrisoarea transmisă de Guvernul român ”conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu a fost acceptat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *