Fifor susține că România riscă să piardă 4,4 miliarde de dolari și,în același context, îi îndemnă pe oameni să o voteze pe Dăncilă

Mihai Fifor a scris,duminică, pe Facebook,  că România riscă să piardă 4,4 miliarde de dolari, despăgubiri cerute în procesul cu Gabriel Resources în cazul exploatării de la Roșia Montană. Fifor  susține că România nu se poate apăra în proces din pricina faptului că nu are ministru la Mediu.

”4,4 miliarde de dolari, adică 2% din PIB, este suma pe care o poate pierde România pentru că Iohannis încalcă Constituția și nu numește miniștri interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Iar criza se agravează, pentru că, după ce a dat jos un guvern funcțional, se dovedește e incapabil să pună ceva în loc. În schimb, se apropie cu pași repezi perioada 2-13 decembrie când vor avea loc audieri în procesul Gabriel Resources vs. România, în cazul exploatării de la Roșia Montană. Țara noastră nu se va putea apăra, pentru că la Ministerul Mediului nu e ministru să semneze mandatul martorilor în favoarea României!”, a scris Fifor pe Fcaebook.

Fifor profită de ocazie pentru a face campanie pentru prezidențiabila Dăncilă, afirmând că plata celor 4,4 miliarde de dolari va fi suportată de populație prin taxe și impozite, așa că îi îndeamnă pe oameni să o voteze pe șefa PSD.

Gabriel Resources a depus un memoriu de revendicare în procesul arbitrajului împotriva României prin care solicită o sumă echivalentă cu 4,4 miliarde de dolari SUA ca o compensație pentru pierderile pe care le-a suferit ca urmare a încălcărilor tratatului de investiții din România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *