Filmarea operațiunii de salvare de la Colectiv, apărută recent în presă, a ajuns pe masa procurorilor

Procurorii Parchetului instanței supreme au primit, pe cale oficială, filmarea operațiunii de salvare  de la incendiul de acum patru ani, de la Club Colectiv, și care a apărut în presă în luna octombrie.

Tribunalul București a primit la dosar adresa de răspuns a ISU care a spus că înregistrarea a fost trimisă procurorilor în cadrul dosarului de cercetare de la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, motiv pentru care nu o poate trimite și instanței de judecată.

Astfel judecătorul a cerut procurorului de ședință al PICCJ să pună la dispoziția instanței o copie a acestei filmări.

Magistratul PICCJ a amintit judecătorului că filmarea ar trebui văzută doar de acesta și nu în ședință publică așa cum au cerut avocații și să fie vizionată în public doar dacă patronul Colectiv Cătălin Gancea apare așa cum a susținut apărarea acestuia.

Judecătorul a stabilit că va anunța în ședință publică prezența lui Gancea pe această filmare și că va fi vizionată public dacă afirmațiile avocatului său se confirmă.

Tribunalul București a finalizat joi noapte audierea tuturor martorilor și a părților civile din dosarul Colectiv, a respins cererea de audiere a fostului ministru al sănătății Vlad Voiculescu și continuă la termenul următor cu audierea a trei inculpați care au decis să dea declarație la final de proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *