Filosoful Mihai Şora va fi externat la cererea familiei

 

 

Operat la sfârşitul lunii iunie de litiază biliară, filosoful Mihai Şora, în vârstă de 101 ani, a reacţionat bine la intervenţie şi, potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, unde se afla internat, s-a recuperate satisfacator.  El va parasi spitalul in acest weekend, insa externare nu este decizia medicilor, ci se va face la solicitarea familiei.

Scriitorul şi filosoful Mihai Şora a participat activ la protestele care au avut loc în Piaţa Victoriei, devenind “portavocea mobilizării societăţii civile” împotriva “abaterilor” guvernării din România.

Născut în noiembrie 1916, Şora a studiat în Franţa, apoi a lucrat între 1945 şi 1948 ca cercetător la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique) de la Paris. În 1948, revine în ţara natală, devenită un satelit al Uniunii Sovietice, gândind să mai rămână doar zece zile. Însă, regimul comunist îl împiedică să plece din nou. Fiu al unui preot, într-o ţară care a predicat ateismul, a fost de mai multe constrâns să abandoneze munca sa ca scriitor şi publicist şi să se supună rigorilor regimului totalitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.