Firea:  Acordam  5.000 de vouchere de 9.000 de lei, ca prima de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în București. 

 

Prin aceasta masura, Primaria Capitalei doreste sa incurajeze casarea autovehiculelor vechi și achiziția unora noi, mai prietenoase cu mediul. Cu aceleasi vouchere se pot cumpara si electronice sau electrocasnice. Programul va continua si anul viitor

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi proiectul de hotarare privind aprobarea unui „Program de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autoturismelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere”.

Primarul General, Gabriela Firea: „Dat fiind faptul că traficul urban este unul dintre cei mai importanți factori de poluare a aerului, în Planul Integrat privind Calitatea Aerului, adoptat de Consiliul General al Municipiului București este prevăzută limitarea circulației autovehiculelor poluante, care degajă în atmosferă cantități mari de gaze toxice și cu efect de seră. În acest sens, am propus o primă măsură concretă, menită să încurajeze casarea autovehiculelor vechi și achiziția unora noi, mai prietenoase cu mediul. În cadrul acestui proiect, vor fi acordate, în primă fază, un număr de 5.000 de vouchere cu valoarea nominală de 9.000 de lei, care vor reprezenta prima de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în București. Programul va continua si anul viitor. Important de subliniat este că acest program, spre deosebire de alte inițiative în nume personal ale unor consilieri generali care nu urmăresc decât câștiguri de imagine și popularitate pe rețelele de socializare, acest program este unul coerent, sustenabil și care va avea ca efect reducerea autoturismelor poluante care circulă în București. Proiectul din care se spune că ne-am fi inspirat prevede alocarea unor stimulente suplimentare participanților la programul ‘Rabla’, ceea ce n-ar fi făcut decât să încurajeze piața gri a tichetelor, numărul de mașini scoase din circulație fiind același”.

De asemenea, Primarul General a mai explicat ca voucherele vor putea fi folosite pentru achiziționarea unui automobil nou, non-diesel, cu norma de poluare Euro 6, sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) și nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla. Altfel spus, pentru o mașină casată nu se poate obține și tichet pentru programul „Rabla” și voucher pentru programul Primăriei Capitalei.

Totodata, persoanele care vor sa isi dea masinile la casat, dar nu doresc sa isi mai cumpere o alta masina, vor avea posibilitatea sa isi achizitioneze, cu voucherele oferite de Primaria Capitalei, electronice sau electrocasnice. Acest demers urmareste de fapt eliberarea parcarilor si trotuarelor de masinile abandonate de ani de zile de proprietarii care nu mai circula cu autovehiculele respective si care, din varii motive, nu vor sa achizitioneze masini noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *