Firea, acuzată că dă zeci de milioane pe statui, dar taie din alocarea pentru aer condiționat în mijloacele de transport în comun

Primarul Gabriela Firea este acuzată de unul din consilierii care reprezintă USR în Consiliul General al Capitalei, Roxana Wring, că alocă sute de milioane de lei pentru statui în timp ce investițiile în dezvoltarea orașului sunt aproape zero.  În plus, consilierul USR remarcă că bugetul Administrației Monumentelor a ajuns să fie egal cu cel alocat pentru toate cele 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei!

Astfel, Wring trece în revistă 13 propuneri pe care Firea le va înainta spre aprobare, joi, Consiliului General și atrage atenția asupra problemelor pe acre acestea le ridică.

„13 rele pe care le face Gabriela Firea chiar astăzi, de la ora 11:00:

1. Scumpește statuia lui Ion C. Brătianu cu 4,7 milioane de lei. Motivul: ”reducerea duratei de execuție” astfel încât să fie gata în acest an.

2. Alocă 19 milioane de lei Administrației Monumentelor pentru alte 7 noi statui și suplimentări la 4 deja în lucru. AMPT ajunge să aibă în acest an un buget de 200 milioane de lei, o sumă egală cu bugetul pe care l-au avut TOATE cele 19 spitalele din subordinea PMB în anul 2016.

3. Mai face o statuie, în plus față de cele deja aprobate pentru acest an. ”Statuie / ansamblu monumental Nelson Mandela”. Nu întrebați de ce.

4. În urma rectificării bugetare, suma pentru capitolul cultură, recreere și religie ajunge la 1 miliard de lei, adică a șasea parte din bugetul total al Capitalei pe acest an.

5. Atinge ”performanța” unică de a nu fi cheltuit decât 4,5% din banii prevăzuți pentru dezvoltare. Dacă ne raportăm la tot bugetul Capitalei pe 2018, înseamnă că Gabriela Firea a investit în dezvoltare doar 1,9% din total (adică 110 milioane lei dintr-un buget total de 5,7 miliarde de lei)

6. Majorează cu 15 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transportului București, ”pentru a susține financiar activitatea companiei”.

7. Împrumută cu 4 milioane de lei Compania Municipală Cimitire București, tot ”pentru a susține activitatea companiei”.

8. Majorează cu 7 milioane de lei capitalul social al Companiei Municipale Turistică. Compania avea deja un capital de 1,6 milioane plus un împrumut de 2,8 milioane de lei.

9. Taie 39 de milioane de lei din banii alocați pentru aer condiționat în mijloacele de transport în comun.

10. Pregătește terenul pentru ca Poliția Locală și ALPAB să poată încheia contracte de consultanță și reprezentare juridică (deși până acum niciuna niciuna din cele două instituții nu au părut să aibă nevoie).

11. Înființează încă o instituție perfect inutilă: Asociația Centrul Municipal pentru Dialog București. Scopul, desigur, este generos: ”dezvoltarea socio-economică durabilă a comunității”

12. Dă bani pentru biserici: 18 milioane de lei, din care 10 doar pentru Catedrală. Din 2011 și până în prezent, Catedrala a înghițit – doar la bugetul Capitalei – suma de 88 de milioane de lei (mai mult de un sfert din această sumă a fost dată de Gabriela Firea). Acestei sume i se adaugă încă 125 de milioane de la Guvern și 50 de milioane de la primăriile de sector.

13. Alocă 45 de milioane de lei pentru vouchere care dublează inutil programul Rabla derulat de Guvern”, se arată în postarea de pe Facebook a Roxanei Wring .

https://www.facebook.com/RoxanaWringRo/posts/1734308106688253

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *