Firea anunță că, după  votarea  moțiunii  împotriva  Guvernului Orban,  PSD  va propune  ca  premier un  candidat “de  nerefuzat”

Primarul general al Capitalei,  social-democrata  Gabriela Firea,  a declarat, marți seara, la  TVR 1,  că PSD va depune moţiunea de cenzură la sfârşitul lunii august, iar la începutul lunii septembrie crede că aceasta  ”va fi fost şi votată”. Mai mult, Firea  susține că  după trecerea  moțiunii,  PSD  va  face  o propunere de  premier  ce  va fi ”de nerefuzat”.

”La sfârşitul lunii august, vor fi acele zile de când se citeşte (moţiunea – n.r.) şi până când se votează, deci prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată moţiunea”, a declarat Firea.

Întrebată dacă PSD va avea o propunere pentru postul de premier, Firea a explicat că social-democraţii vor alege ”un candidat de nerefuzat”.

”Fireşte. Ne vom consulta cu celelelte partide care vor participa la căderea acestui guvern incompetent despre care chiar Curtea de Conturi spune că a furat în pandemie. Deci mai rău decât să furi când lumea moare, nu există, e maximum ce putea să facă un guvern de rău, nu de bine şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat de prim-ministru mă refer. Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că guvernul a căzut democratic prin moţiune şi că PSD şi alte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în timpul orelor de consultări şi nu este acceptat un candidat viabil, eu cred că nu este bine în faţa românilor în primul rând”, a precizat Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.